Ingyenes e-könyvek!

Szeretsz olvasni? Nem tudod mit olvasnál? Olvastál egy jó könyvet, és megosztanád másokkal is?
Ebben a fórumban megoszthatod élményeidet, hogy mások is ráakadjanak egy jó könyvre.
dzseemy
Adminisztrátor
Hozzászólások: 6
Csatlakozott: 2016.03.04. 09:54

Ingyenes e-könyvek!

HozzászólásSzerző: dzseemy » 2016.03.10. 19:27

Üdvözlök minden olvasni szeretőt!

Mai modern világunkban sokan olvasnak e-könyvet számítógépen, tableten, okostelefonon, vagy akár e-book olvasón. Nekik ajánlok néhány könyvet az Országos Széchényi Könyvtárból, annak is az online oldaláról:
http://mek.oszk.hu/

Most hirtelenjében három könyv:

Ady Endre összes költeményei
Ady Endrét talán mindenki ismeri. ;)

Cooper: Vadölő
A híres Bőrharisnya-sorozat első kötete magyar átdolgozásban. Az ifjúsági irodalomnak, de úgy is mondhatjuk: a világirodalomnak ez a klasszikus figurája, olvasónemzedékek eszményi hőse, fiatalemberként mutatkozik be az első kötetben. Vadölő, az fijú fehér vadász, a delavár indiánok között nőtt fel, ők nevelték bátorságra és mindenekfölött becsületre. Az ősrengeteg határán él, s magatartásával példát mutat a gátlástalanul előretörő fehér telepeseknek, valamint az általuk egymásra uszított indián törzseknek. Vakmerő kalandjai, hőstettei a csodálatos, akkor még érintetlen észak-amerikai erdőségekben játszódnak le, egy festői tó, a Kristálytükör partján. Erre a tóra építette cölöpházát Thomas Hutter, egy különös fehér öregember, s itt él lányaival a gyönyörű Judithtal és a szelíd Hettyvel. Közben háború dúl az angol és francia gyarmatosok között, a franciákkal szövetséges irokéz indiánok betörnek a Kristálytükör vidékére, és pusztulással fenyegetik a Hutter családot. Szerencsére éppen idejében érkezik oda Vadölő és barátja, Csingacsguk, az ifjú delavár főnök.

Cooper: Bőrharisnya
A rokonszenves jellemű, felejthetetlen Natty Bumppo, aki Cooper minden indiánregényében más-más néven szerepel, ebben a könyvben a Bőrharisnya nevet viseli. Ez sorrendben a negyedik Cooper öt világhírű indiánregénye közt, melyet örömmel olvas az egész világ ifjúsága. Érdekes megemlíteni, hogy Cooper indiánsorozatából valamikor, 1823-ban, ez a kötet jelent meg elsőnek. A regény egyik hősében, Marmaduke Temple bíróban Cooper saját édesapját rajzolja meg, akinek élete sok rokon vonást mutat a regényalak történetével. A Bőrharisnya cselekménye 1793-94-ben játszódik le, a modern Amerika kialakulásának első idejében. Natty Bumppo és indián barátja, Csingacsguk múltba révedező, öreg szemével nézi a körülöttük kavargó eseményeket és a sok változást, melybe nehezen tud belenyugodni. Ha nincs is mindig igazuk, életük a barátságnak, a hűségnek, a természet szeretetének és az egyszerű ember egyenes gondolkodásának szépségét hirdeti.
Avatar
jános.xiv
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2016.03.12. 09:43

Re: Ingyenes e-könyvek!

HozzászólásSzerző: jános.xiv » 2016.03.12. 09:58

Aki szereti Rejtő Jenőt, annak itt egy lista ekönyvekből:
Rejtő Jenő: Akik életet cseréltek
Rejtő Jenő: A boszorkánymester
Rejtő Jenő: Bradley Tamás visszaüt
Rejtő Jenő: Csontbrigád
Rejtő Jenő: A drótnélküli gyilkosság képpel
Rejtő Jenő: A drótnélküli gyilkosság kép nélkül
Rejtő Jenő: A drótnélküli gyilkosság
Rejtő Jenő: Egy bolond száz bajt csinál
Rejtő Jenő: El a pokolból!
Rejtő Jenő: Az elátkozott part
Rejtő Jenő: Az ellopott futár
Rejtő Jenő: Az ellopott század képpel
Rejtő Jenő: Az ellopott század kép nélkül
Rejtő Jenő: Az előretolt helyőrség
Rejtő Jenő: Az elsikkasztott pénztáros
Rejtő Jenő: Az elveszett cirkáló
Rejtő Jenő: Ezen egy éjszaka
Rejtő Jenő: A fehér folt
Rejtő Jenő: A fekete kapitány képpel
Rejtő Jenő: A fekete kapitány kép nélkül
Rejtő Jenő: Gyilkos?!
Rejtő Jenő: A halál fia
Rejtő Jenő: Halálsziget
Rejtő Jenő: A három testőr Afrikában
Rejtő Jenő: Járőr a Szaharában képpel
Rejtő Jenő: Járőr a Szaharában kép nélkül
Rejtő Jenő: Jó üzlet a halál képpel
Rejtő Jenő: Jó üzlet a halál kép nélkül
Rejtő Jenő: A láthatatlan légió
Rejtő Jenő: Legény a talpán Egy vén tengerész fecsegése
Rejtő Jenő: A megkerült cirkáló
Rejtő Jenő: Menni vagy meghalni
Rejtő Jenő: Minden jó, ha vége van
Rejtő Jenő: A Néma Revolverek Városa
Rejtő Jenő: A Nevada szelleme
Rejtő Jenő: Nincs kegyelem
Rejtő Jenő: Pipacs, a fenegyerek
Rejtő Jenő: Piszkos Fred közbelép Fülig Jimmy őszinte sajnálatára
Rejtő Jenő: Piszkos Fred, a kapitány
Rejtő Jenő: Pokol a hegyek között
Rejtő Jenő: A pokol zsoldosai
Rejtő Jenő: A Sárga Garnizon képpel
Rejtő Jenő: A Sárga Garnizon kép nélkül
Rejtő Jenő: A szőke ciklon
Rejtő Jenő: Texas Bill, a fenegyerek
Rejtő Jenő: Tigrisvér
Rejtő Jenő: A tizennégy karátos autó
Rejtő Jenő: Trópusi pokol
Rejtő Jenő: Az úr a pokolban is úr képpel
Rejtő Jenő: Az úr a pokolban is úr kép nélkül
Rejtő Jenő: Az utolsó szó jogán
Rejtő Jenő: Vanek úr Párizsban
Rejtő Jenő: Vér és mahagoni képpel
Rejtő Jenő: Vér és mahagoni kép nélkül
Rejtő Jenő: Vesztegzár a Grand Hotelben
Rejtő Jenő: Vikend a pokolban képpel
Rejtő Jenő: Vikend a pokolban kép nélkül
Rejtő Jenő: Vissza a pokolba!
Avatar
jános.xiv
Hozzászólások: 2
Csatlakozott: 2016.03.12. 09:43

Re: Ingyenes e-könyvek!

HozzászólásSzerző: jános.xiv » 2016.07.17. 12:11

Újra aktualitását éli Móricz Zsigmond: Rokonok című műve!

"Csupa rokon, csupa rokon az egész világ. Mindenkinek van egy szegény rokona, akit el lehet helyezni, azok aztán, ha már benne vannak az állásban, semmit se csinálnak, se gondolatuk, se szorgalmuk tovább nincs... Én halálos ellensége vagyok a rokonoknak. Ez a rákfenéje az egész magyar életnek..."

MEK - Móricz Zsigmond: Rokonok

1929-ben romboló gazdasági válság rázta meg az egész kapitalista világot. Az akkori Magyarország a hárommillió koldus és az úri panamák országa lett. Ezek a tapasztalatok érlelték meg Móriczban a Rokonok című regényt. A főhős, Kopjáss István származásánál fogva az úri osztályhoz tartozik, de életkörülményei folytán az úri társadalom legszélén helyezkedik el. Kopjáss rokonai, a regény mellékszereplői, szervesen hozzátartoznak a mű egészéhez és fontos szerepük van a regény társadalomábrázolásában. A rokonok is a hatalmon lévőkhöz, az urak kasztjához tartoztak valamikor, de különféle körülmények folytán lecsúsztak, deklasszálódtak. Sorsuk törvényszerű egy olyan társadalomban, amelynek mozgató ereje a pénz, az anyagi jólétet biztosító hajsza és a marakodás a hatalomért. Deklasszáltságukban is megőrizték "úri jellemvonásukat". Egyiknek sem jut eszébe, hogy becsületes munkával biztosítsa megélhetését. Amikor a regény végén Kopjáss István revolvere eldördül, ez a hang az úri Magyarország halálos ítélete. Nem tudjuk meg, hogy Kopjáss meghal-e vagy felgyógyul, és beáll-e harmadiknak a polgármester bűnszövetkezetébe.

Kopjáss mindenképpen halott ember Móricz szemében és a mi szemünkben is. Vagy valóban meghalt, vagy "erkölcsi" halottként folytatja panamázó életét. Bűnét súlyosbítja, hogy ifjú éveiben tele volt szép elképzelésekkel, felfelé ívelő pályája elején is felháborodott a panamákon, de amikor a hatalom haszonélvezői közé kerül, nemes szándékai is összeomlanak.

Forrás: Legeza Ilona könyvismertetői
http://legeza.oszk.hu
dzseemy
Adminisztrátor
Hozzászólások: 6
Csatlakozott: 2016.03.04. 09:54

Anne Frank naplója

HozzászólásSzerző: dzseemy » 2017.03.10. 12:09

Így nézne ki Anne Frank Facebook oldala, ha akkor létezett volna már az internet, és a Facebook-on osztotta volna meg élete történéseit!

A teljes köny természetesen elérhető a Magyar Elektronikus Könyvtár oldalán.

Anne Frank naplója : A hátsó traktus

Anne Frank egyetlen írásával vált világhírűvé, naplójával, amelyben a második világháború egyik szörnyű tragédiájának eseményeit, reflexióit örökítette meg. Szüleivel 1933-ban emigrált Amszterdamba. A családot azonban itt is utolérte a nácizmus őrülete, és 1942-ben a német megszállás után egy amszterdami ház rejtekébe kényszerültek, itt, a "hátsó traktus" feltételezett védelmében íródott Anne naplója, amelyet 1942 és 1944 között vezetett. Nagy részletességgel, a világra nyiladozó értelem naivságával számol be a körülötte beteljesülő, végzetes eseményekről. A könnyed, színes csevegés az idő haladtával úgy válik egyre drámaibbá, ahogyan az értetlen, világra rácsodálkozó kislányból - a kiszolgáltatottság szorításában - koraérett felnőtt válik. Stílusa ugyanakkor mindvégig egyéni, finom humorral átszőtt beszámoló marad. Naplóját megszemélyesíti, és levélformában, önvallomásszerűen tolmácsolja megfigyeléseit könyvekről, elméletekről és emberekről; az első szerelemről és a legszebb emberi érzésről, a szeretetről. A napló híven tudósít a rejtőzködő családok mindennapjairól, a túlélés művészetéről és a háborús eseményekről is, amelyeknek szerencsés végkifejletében, a szabadulás eljövetelében Anne bízott, és amelyet már nem érhetett meg. 1944.augusztus 4-én felfedezték rejtekhelyüket, és családjával együtt elfogták. Egy bergen-belseni táborban halt meg; tragikusan rövid élete szépségeiről az amszterdami ház romjai között megtalált napló számol be - örök mementóként. A napló csorbítatlan, teljes kiadása csak az apa, Otto Frank halála után, a kilencvenes évek elején jelent meg először Amszertamban; a rövidített kiadások után a hiteles szöveg első magyar nyelvű kiadását csak 2000 januárjában kapták kézhez az olvasók. A jelen változat a rövidített kiadásból készült.

Forrás: Legeza Ilona könyvismertetői
http://legeza.oszk.hu/

Vissza: “Online könyvtár”

Ki van itt

Jelenlévő fórumozók: nincs regisztrált felhasználó valamint 1 vendég